GTranslate

Elnökségi Hírlevél – 05. szám – 2018.03.10.

Kedves Sporttársaink, és Barátaink!

ismét eltelt egy hónap és ezen a szép tavaszi napon itt az ideje, hogy informáljunk Benneteket az eltelt hetek pozitív eseményeiről és jó híreiről.

Ígéretünk szerint, továbbra is legfontosabb feladatunknak tartjuk a szövetség alapjainak rendbetételét. Megválasztásunk napján nem gondoltuk, hogy ez ennyire komplex feladatot jelent. Talán a legfontosabb a májusi közgyűlés előkészítése, aminek során viszont nagyon sok alapvető problémát tárunk fel és oldunk meg.

  • Ilyen pl. az elkerülhetetlen tagrevízió. Adatbázisunk részletes vizsgálata során kiderült, hogy vannak olyan egyesületek az adatbázisunkban, amelyek már vagy korábban kiléptek, vagy bíróság szüntette meg a működésüket. Vannak olyan egyesületeink, amely egyesületek nem felelnek meg az alapszabályban a tagság alapfeltételeként részletezett követelményeknek, és felmerülnek más hasonló problémák. Ezért született a 2018.02.27. / 01. számú határozatunk is, melynek célja nem a taglétszámunk csökkentése, hanem a korrekt működés megteremtése és a tagjaink számára egy 12 hónapos türelmi idő biztosítása, hogy tagok maradhassanak.

Miért fontos ez, és miért kell jogilag is formalizálnunk és rendbe tennünk ezeket? Azért barátaink, hogy senki ne mondhassa az első közös közgyűlésünk után májusban, hogy az nem jogszerűen lett lebonyolítva. Márpedig a tagok listájának precíz frissítése nélkül még a szavazati jogokat és mandátumokat sem tudjuk pontosan kezelni, így jogos és kevésbé jogos támadásoknak is kitennénk a szövetséget, amit el akarunk, és el fogunk kerülni.

  • Sajnos könyvelőt is kell váltanunk. A 2017-es év zárási erőfeszítései során olyan hiányosságokat tártunk fel, melyek megszüntetése és kiküszöbölése a jövőben csak úgy lehet, ha egy szakmailag megfelelő szintű és megbízható könyvelő iroda áll mögöttünk. A szerződés lezárása az új könyvelő partnerünkkel folyamatban van és a napokban várható. Reményeink szerint a 2018-as évet már teljesen ők könyvelik és ők képviselnek minket az adóhatóság felé is, ha szükséges.
  • Jogtanácsosunk segítségével gőzerővel dolgozunk az alapszabályunk korszerűsítésén, amely új alapszabály az általatok leadott 219 beérkezett szavazat eredménye alapján próbálja azokat az alapelveket beépíteni, amit Ti fontosnak találtatok. Amint elkészült a tervezet, még jóval a közgyűlés előtt közzétesszük a honlapon, hogy elmondhassátok véleményeteket, és a közgyűlésen lehetőleg már csak el kelljen fogadni azt.
  • Az egyik legnagyobb lépésünk lenne, ha siker koronázná a szövetségünk 21. századba történő átvezetése jegyében, az ún. digitális szövetség irányítási rendszer bevezetését. Ez sokkal több, mint a honlapunk és a logóink frissítése. Ezt sokan félreértik, így fontos tisztáznunk. Mi egy olyan rendszert terveztünk, amely gyakorlatilag a teljes működésünket digitális alapokra helyezné. Kezdve a tagegyesületi, vagy sportlövői egyszerű regisztrációtól, a versenyengedélyek lekérésén, engedélyezésén és automatikus kifizetésén át, a versenyek elektronikus regisztrációján és licencdíjainak fizetésén keresztül, beleértve a versenyekre történő nevezési rendszert, a teljes naprakész tagnyilvántartást, a versenyeredmények és minősítések kezelését, stb., stb. Természetesen összekötve a könyveléssel és számlázással.

A mostani papír-, és szájhagyomány alapú rendszerhez viszonyítva ez akkora lépés, mintha a kőkorból egyenesen az ipari forradalom korába csöppennénk. Nagyon komplex és igényes feladat és ezért sem tudjuk elkerülni a rendkívül alapos, egyesületről-egyesületre, versenyzőről-versenyzőre történő tagrevíziót, hiszen a megfelelő adatok feltöltése nélkül a digitális szövetség irányítási rendszer sem fog működni.

Két fejlesztő cég maradt a rostán az utolsó körben és miután az egyik visszalépett, a múlt héten sikerült véglegesítenünk a megállapodást és az ütemezést egy lelkes fiatal csapattal, akik maguk is sportlövők és értik a dolgukat, komoly referenciákkal. Olyan vállalkozási szerződést kötöttünk a fejlesztővel, amely abszolút módon védi a szövetség érdekeit. Semmit nem fizetünk előre, ütemezetten, négy részletben kerül átadásra a rendszer úgy, hogy a fejlesztés minden lépéseit figyelemmel kísérhetjük és beavatkozhatunk, ha szükséges, és mindent utólag fizetünk. Hasonló méretű informatikai fejlesztési projekteket figyelembe véve, a kialkudott ár is kedvező a szövetség számára.

Nagyon sokat dolgoztunk és dolgozunk ezen, kérünk, hogy szurkoljatok nekünk. Ha sikerül, minden adatunk kezelése pontosabbá és egyszerűbbé válik, Nektek sokkal kényelmesebb lesz minden ügyintézés, és nagyon sokat spórolunk emberi erőforrás oldalon, hiszen nagyon sok folyamatunk automatizálódik. A fejlesztői munka határideje 2018.06.15., ami után elkezdhető majd az éles tesztüzem és az esetleges hibák javítása. Terveink szerint 2018-ban teljesen átállunk digitális irányítási rendszerünkre.

  • A digitális projekt természetesen magában foglalja a honlap megújítását is, de az MDLSZ arculatának frissítését is. Sok külső megjelenési változat is készült. Jelen hírlevél mellékletében megosztjuk az eddig általunk leginkább preferált logót mindenféle mutációban. Alkalmas lenne honlapra, pólóra, körbélyegzőre, öntapadós tappancsokhoz, sapkákra, bírói pólókra és még amire akarjuk. Ez egyelőre csak információ, végső döntés még nincs. A logó egyébként mindenkiben más érzést és asszociációt vált ki. Lehet fegyvercső huzag, ahogy a lövedék elhagyja, lehet egy a betűszóra hajló karvalycsőrű madár, vagy bármi. További mutációk kidolgozása folyamatban van.

Mára ennyi, továbbra is számítunk támogatásotokra és segítő együttműködésetekre.

Az MDLSZ Elnöksége nevében, sporttársi üdvözlettel

Dr. Fábián Lajos, elnökségi tag

 

Melléklet

 

Megújuló MDLSZ logó tervek – variációk különböző felületekre

mdlsz1

 

mdlsz2

mdlsz3mdlsz4mdlsz5

 

Vissza felülre